Помощи при жилищно настаняване в UK

Модератор: Ice_lady

Потребителски аватар
gabriel74
писач
Мнения: 8
Регистриран на: 19 авг 2015, 07:11

Помощи при жилищно настаняване в UK

Непрочетено мнениеот gabriel74 » 29 апр 2016, 15:50

До скоро малко от българите знаеха как се живее под наем. Под наем живееха предимно студентите, които следват в други населени места.

Като цяло българите предпочитаме да имаме свои жилища, колкото и малки да са те, защото по този начин се чувстваме по-защитени.

През последните години, поради икономическите условия в България, много хора напуснаха родните си места, за да търсят препитание в София, във Варна, в Пловдив или в чужбина.

жилищно настаняване Да живее под наем днес е нормално ежедневие дори и за младите семейства, които нямат възможност да теглят кредит, с който да си купят собствен дом.

Но в Обединеното кралство да се живее под наем е практика за много голяма част от жителите. Затова правителството е въвело като мярка да се изплащат помощи за онези хора, чиито доходи са малки и не могат сами да се справят със своето жилищно настаняване.

В България можем само да си мечтаем за подобни помощи!

Правителството на Великобритания провежда гъвкава политика относно помощите при жилищно настаняване. Това означава, че размерът на отпусканите суми зависи от доходите на нуждаещите си. Помощи при жилищно настаняване се отпускат както за хора, които живеят в общински жилища, така и за онези, които са наели частни квартири.


Ако тези хора са с изключително ниски доходи, британската администрация ги подпомага с пълен размер на наема, който трябва да платят при своето жилищно настаняване. Тази помощ се нарича Eligible Rent – приемлив наем.

Eligible Rent не покрива сумите за комунално-битови разходи – ток, парно, вода и други.

Но тези суми могат да бъдат някакъв процент, в зависимост от това колко не достига на британците и жителите на Острова да покрият сумите за своето жилищно настаняване.

От месец април 2013 г. беше въведен таван в социалното подпомагане, защото ежегодно броят на нуждаещите се от помощи става все по-голям.

Хората, които не са семейни и живеят сами, имат право на максимално седмично подпомагане до £ 350, в което са включени всички видове помощи.

За семействата с деца, сумата на социалното подпомагане възлиза до максимум £ 500.

Тези хора имат право да кандидатстват за LHA (Local housing allowance)
images.png
– помощи при местно жилищно настаняване.

Граждани на Великобритания, които са закупили свои собствени жилища с помощта на ипотечни заеми или потребителски кредити, нямат право да търсят помощи при жилищно настаняване.

Но те биха могли да получат допълнително финансово подпомагане, с което да покриват своите разходи за лихви по кредитите, с които са закупили своите жилища, при положение, че отговарят за всички условия за получаване на някаква помощ като Income Support – финансова социална помощ, Pension Credit – пенсионно кредитиране, Income based Jobseeker’s Allowance – помощи за безработни лица или Income based Employment and Support Allowance – помощи за работещите лица.

Ако вие спадате в групата на нуждаещите се от помощи при жилищно настаняване, разгледайте актуалните тарифи в сила от месец април 2014 г., които са публикувани на сайта на правителството
images.jpg
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.

Advertisement
loading...

Върни се в “Необходими документи за легално пребиваване, работа и социални помоши за Великобритания / Англия”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост