Как да си намеря втора работа в Германия?
Здравейте, аз съм една 34 годишна жена в Германия. Живея в едно село на 15 минути с автобус до сравнително голям град. Тук съм отскоро и уча езика, работя за българска фирма, която не плаща особено, но хубавото е че поне е поела квартирните разходи. Търся в момента втора работа, но е доста трудно без език. Само с английски е трудно. На немеца трябва да му "шпрехаш" езика. Та така - обобщавам - работя по 5 часа на ден, уча език и се "сдухвам" от липса на социални контакти.
Та, идеята ми е да си намеря втора работа - само че как да стане това? Дали да се обърна към някоя трудова борса, апропо агенция или да изчакам да по-напредна с езика? . Отворена съм за всякакви идеи.
Работа в Германия
Модератор: Ice_lady
Advertisement
loading...
Re: Работа в Германия
DRAKA написа:Търся в момента втора работа, но е доста трудно без език. Само с английски е трудно. На немеца трябва да му "шпрехаш" езика. Та така - обобщавам - работя по 5 часа на ден, уча език и се "сдухвам" от липса на социални контакти.
Та, идеята ми е да си намеря втора работа - само че как да стане това? Дали да се обърна към някоя трудова борса, апропо агенция или да изчакам да по-напредна с езика? . Отворена съм за всякакви идеи.
Напълно разбирам желанието ви, но е добре да имате предвид, че ще се наложи да уведомите настоящия си работодател, когато си намерите втора работа. Това е задължително изискване. Как мислите, дали той ще има против? Помислете добре дали няма да бъде неприятно изненадан.
Какво имате предвид под това, че фирмата е поела квартирните разходи? Удържа ги от заплатата ли? Ако е така, коклко ви удържат? Има познати, на които за 16 кв.м. в село до Майнц им удържаха 400 евро. Като научих ми прилоша, защото за 450 евро (warm) в същия район може да се наеме 2-стаен (50-60 кв.м.).
Здравей Раухман
От давна не бях влизала във форума, много работа се насъбра, с настъпването на сезона ми вдигнаха работните часове и нямам вече толкова време.
Работя в заведение като помощничка в кухнята, миячка, чистачка, правя салатите, пържа картофите и много други, често и по 14 часа в денонощието.
Плащат ми 6,50 на час, квартирата и пътните до ресторанта са поети от работодателите ми. За мен това заплащане е малко, но все още съм на ти с езика.
Постояно следя обявите на Атанасов във Феисбук, има добри оферти но ме е страх да не си загубя тази работа, нали ме разбираш?
Натискам си парцалите тук за сега, а като напредна с езика смятам да турся нещо друго.
Ти какво би ме посъветвал?
От давна не бях влизала във форума, много работа се насъбра, с настъпването на сезона ми вдигнаха работните часове и нямам вече толкова време.
Работя в заведение като помощничка в кухнята, миячка, чистачка, правя салатите, пържа картофите и много други, често и по 14 часа в денонощието.
Плащат ми 6,50 на час, квартирата и пътните до ресторанта са поети от работодателите ми. За мен това заплащане е малко, но все още съм на ти с езика.
Постояно следя обявите на Атанасов във Феисбук, има добри оферти но ме е страх да не си загубя тази работа, нали ме разбираш?
Натискам си парцалите тук за сега, а като напредна с езика смятам да турся нещо друго.
Ти какво би ме посъветвал?
JerryNix написа:Търся жена с опит,която да може да КОНСТРУИРА,КРОИ,БРОДИРА И ШИЕ за работа в Германия.Ако сте креативна личност,запозната с новите модни тенденции,искате и можете да експериментирате се обадете непременно.
Телефон: 0889901190, Добринка Добрева
Добър Вечер,
Търсенето и предлагането на работа е в раздел Обяви